Beleef de natuur met IVN: jaaroverzicht

Hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten vanaf IVN voor de periode mei 2019 – december 2019.

Schrijft u zich in via onderstaande inschrijfknop? Geef dan aan voor welke activiteit u zich inschrijft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van IVN.

25 mei : Naar de Scherpenissepolder in Tholen. Vogels kijken en op geep en krabben vissen.
Een mooi natuurgebied waar we op diverse plekken interessante watervogels kunnen spotten met de telescoop en met een hengel krabben, geep en misschien makreel vangen. Neem een werphengel mee, als je die hebt.

15 juni : Op een zondag. Familiedag in het kader van de Slootjesdagen. Behalve waterdiertjes bestuderen doen we nog andere spelletjes. Verder details volgen nog.

30 juni : Afsluitende activiteit :Roeien op de Kruisbeek tussen Kruisland en Steenbergen. Hier gaan we het gebied per roeiboot verkennen. Geef je tijdig op want het aantal boten is beperkt. Verzamelen 08.45 uur in het natuurmuseum,. Terug : 13.00 uur.

31 augustus : Wandeling rondom Rozenven. De heide staat in bloei en we gaan op zoek naar de Beenbreek en de Klokjesgentiaan. Beide zeer zeldzame planten. Verzamelen : 09.30 uur in Natuurmuseum. Terug : 12.30 uur.

5 oktober : Herfstwandeling in de boswachterij Dorst. Dit bos is bekend om de vele soorten paddenstoelen, die er groeien. En natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken.

Verzamelen : 09.00 uur in Natuurmuseum. Terug : 12.30 uur.

20 oktober : Zondag, herfstfamiliespeurtocht in Visdonk Roosendaal. Jaarlijkse familiegebeuren georganiseerd samen met IVN Roosendaal. Vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur.
Een leuke ontdekkingstocht in het bos en interessante activiteiten in het MEC T-huis.

26 oktober: Nacht van de nacht. Natuurbeleven in het donker in de avond. Verdere informatie volgt nog.

16 november: Handtotems en dromenvanger maken. Versier zelf een houten stok met gekleurde draden, sierspijkers, leren koorden, schelpen en veren. Verzamel deze dingen alvast. Aanvang 09.30 uur, einde 12.00 uur. Locatie: Natuurmuseum.

21 december : Kerstknutsels, vogels in de winter en lekker hapje. Ook deze keer knutselen we weer iets om de vogels de winter door te helpen. We maken weer een kerststukje en ook een lekker hapje.

Groep 3-8. Zaterdagen: 25 mei, 15 en 30 juni, 31 augustus, 5 en 26 oktober, 16 november en 21 december. Tijden: ca. 9:30- ca. 12:30 (zie bovenstaande informatie voor afwijkingen). Exacte kosten zijn afhankelijk van de activiteit. Vertrek vanaf het clubhuis, Lange Brugstraat 61