Ontdek de natuur

Elke maand organiseren we op een zaterdagochtend een leuke natuuractiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Als het enigszins kan gaan we naar buiten en bezoeken we een natuurplek in de omgeving van Etten-Leur, maar vaak ook wat verder weg. De activiteiten zijn heel divers en er gebeuren altijd leuke en onverwachte dingen. Zo zoeken we kikkerdril in het voorjaar, scheppen we waterbeestjes uit de sloot, gaan we schelpen en krabben zoeken aan zee, knutselen we met natuurlijke materialen, maken we een bijenhotel, helpen we vogels de winter door en organiseren we een herfstspeurtocht voor het hele gezin. Een van de uitgangspunten is het boekje over de 50 dingen, die je gedaan moet hebben in de natuur voor je twaalfde. Je doet er heel veel kennis over de natuur op, maar net zo belangrijk is het plezier beleven in de natuur, de natuur ervaren met al je zintuigen en zo respect en waardering krijgen voor de natuur.

De activiteiten zijn afgestemd op kinderen van de basisschoolleeftijd. Ouders zijn altijd welkom om mee te gaan. We verzamelen vrijwel altijd bij het Natuurmuseum aan de Lange Brugstraat 61 in Etten-Leur. We starten meestal om 09.30 en zijn rond 12.30 uur weer terug. Maar als we wat verder weggaan kunnen de tijden anders liggen. Dit wordt tevoren altijd aangekondigd. Deelname gratis. Als je vaker meewilt, vragen we je om lid te worden. Voor ongeveer 25 euro ben je met het hele gezin lid. De data en activiteiten voor 2019 zijn nog niet bekend.

Je vindt ze binnenkort op de website: https://www.ivn-etten-leur.nl

 

 

Vanaf 6 jaar, 1x per maand op zaterdag, verzamelen bij het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61. Tijden meestal 9.30-12.30. Deelname is gratis. Als je vaak deelneemt, vragen we je lid te worden voor €25,- (prijs hele gezin). Data en activiteiten volgen.