WORLD CLEANUP DAY

Op 19 september 2020 is het World Cleanup Day!

Een fantastisch evenement dat de wereld een beetje schoner maakt. Op deze dag gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

Ons doel?

Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil in en rondom Etten-Leur. En dat is nodig, omdat dit afval niet vanzelf verteert en anders terecht komt in natuurgebieden en rivieren en zeeën.

En we doen dit ook om belangrijke informatie te krijgen over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt. Hoe meer we te weten komen, hoe beter en sneller men een oplossing kan vinden. Dat kan met de Litterati App (www.litterati.org). De app is te downloaden in Google Play of de App Store.

Doe jij ook mee?

Samen kunnen we écht iets doen tegen al dat afval! Dus doe mee, samen met je broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s.

Bekijk welke opruimacties er in jouw buurt al zijn opgezet of zet er zelf een op de kaart: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/

Praktisch

Team World Cleanup Day staat tussen 11.00 uur en 16.00 uur klaar op twee locaties, omgeving Raadhuisplein en Leurse Haven. Hier kun je materialen ophalen om veilig te pad te gaan, zoals grijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken.

Lever na afloop de materialen en volle vuilniszak hier in en ontvang een leuke attentie!

Help je ook mee? Together for a clean planet!

19 september 2020: • locatie: naar eigen keus. Sluit je aan bij een bestaande opruimactie of ga zelf op pad. Zie https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ • De materialen kun je tussen 11-16 uur ophalen bij een kraampje op het Raadhuisplein en bij de kop van de Leurse Haven.